|
Kanalizajca???? KIEDY???? |
| Autor |
Wiadomość |
Do wójta gminy!!!!!
Gość
|
Wysłany: 2005-05-18, 10:09 Kanalizajca???? KIEDY????
|
|
|
Chciałbym się dowiedzieć kiedy wreszcie pozostałe miejscowości dostąpią zaszczytu podłącznia się do sieci kanalizacji gminy Malanów. Bo narazie to tylko miejscowość gminna korzysta z uroków tego jak ważnego źródła odsmradzania.
Czy ważne są jekieś pierd***e parki czy kanalizacja w naszej gminie??? |
|
|
|
 |
Nick
Gość
|
Wysłany: 2005-05-18, 16:45
|
|
|
Ale o co chodzi? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2005-05-20, 11:25
|
|
|
| To znaczy że nikt z naszych Vipów gminnych nie wypowiada się ani nie planuje skanalizowania pozostałych wsi, nawet pozostałej części Malanowa. |
|
|
|
 |
skanalizowany
Gość
|
Wysłany: 2005-05-26, 21:17
|
|
|
| ludzie czego wy chceta tak było dobrze spokój.Nie zatruwajta nam zycia.Pytajta sie jak bedą następne wybory moze wam ktoś powie gdzie się zgina dziób pingwina. |
|
|
|
 |
szambonurek
Gość
|
Wysłany: 2005-06-03, 13:34
|
|
|
to już za stodołe ci się nie chce latać, kanalizy ci się zachciało, kup sobie "TOI TOI"a na nas miastowych panie nie spoglądaj zezowato, nie damy ci dosmradzać naszego szamba malanowskiego. Viva Malanów!!! Viva szambo Malanów!!! Viva!!! Viva!!! |
|
|
|
 |
urzędnik Gminy
Gość
|
Wysłany: 2005-06-06, 23:53
|
|
|
Czy orientujesz sie kolego ile kosztuje taka przyjemność jak kanaliza?
- Dla Gminy budowa kilkunastu kilometrów kolektora sanitarnego + przepompownie + niestety nowa oczyszczalnia ścieków = kilka grubych milionów zł . Niestety orientuję się w tym wiec powiem że koszt nie mniejszy niż 5-7 milionów ..........a budżet Gminy to około 9-10 mln. Kasa z Unii dopiero do pozyskania w latach 2007-2013
- niestety jest także dramatyczna informacja dla Ciebie (dla tego co tej kanalizy nie ma) a więc taka że: za ścieki trzeba płacić! Ile? W Malanowie na jeden rachunek najczęściej 150-200 zł. Napisz ile płacisz i czy nadal chcesz tę kanalizację?
Tak wogóle to bardzo tanio i ekologicznie wychodzą oczyszczalnie ekologiczne - przydomowe!!! |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2005-06-08, 00:06
|
|
|
| tak wiem ze wtedy woda kosztuje 2 razy drozej. dla mnie to nie jest problem. wazne zeby sie z tym swinstwem nbie meczyc. |
|
|
|
 |
Urzędnik
Gość
|
Wysłany: 2005-06-08, 12:41
|
|
|
Mam dla Ciebie b.dobre rozwiązanie!!!
Wistarczy abyś zbudował sobie oczyszczalnię prydomową za maksymalnie kilka tysięcy i zapłacisz kilkadziesiąt zł rocznie za utrzymanie oczyszczalni (będziesz sobie kupował żyjątka kanalizacyjne). Po kilku latach inwestycja bedzie dużo tańsza dla Ciebie niż kanalizacja zbiorcza. Po info zgłoś się do Referatu rolnictwa w UG w Malanowie |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2005-06-11, 21:05
|
|
|
| mnie gowno obchodza jakies zyjatka ktore mi gowna beda "zjadac", mnie obchodzi kiedy cos zrobicie z kanalizacja w naszej gminie. |
|
|
|
 |
szambonurek
Gość
|
Wysłany: 2005-06-11, 22:00
|
|
|
ale te zyjątka gówno obchodzi, one sie tym zywią, kupisz je na kredyt jak jesteś rolnikiem walcz o dotacje z UE. Jak juz ci sie rozmnozą odsprzedaz sąsiadowi czy załozysz mały rodzinny biznes.Duza rodzina=duzy biznes. |
|
|
|
 |
Urzędas
Gość
|
Wysłany: 2006-05-24, 11:27 Kanalizacja
|
|
|
| Koszy kanalizacji zostały już przedstawione powyżej, w przybliżeniu podam, że jeden metr kanalizacji kosztuje średnio 340 złotych. Pozostaje jeszcze kwestia ekonomiczna. Kanalizacja jest ekonomicznie uzasadniona w miejscach, gdzie liczba mieszkańców wynosi 120 osób na km sieci (bez przykanalików). Ponadto ścieki powinny być unieszkodliwione, więc należy uwzględnić koszty budowy oczyszczalni. |
|
|
|
 |
unexepleveX
Gość
|
Wysłany: 2009-08-06, 10:24 need help
|
|
|
| i search good Free Image Hosting . |